{ لیمیای صابئین مندایی }
{و از جمله اعمال که، در کتابی قدیم، به قلمی غریب، به نظر رسیده، و به انواع اجتهاد بر آن نقش معلوم شده و نزد این ضعیف محتمل است که آن عمل از لیمیا باشد. آن است که چون عمارتی و سکوچه ای برآرند بر بلندی هفت زرع و نیم رعی بفرما، و در سطح اعلای عمارت حوضی نشانند مملو از آب صافی طاهر، در میانه حوض، مصلایی ترتیب دهند، و طالب مدت چهار چله و نیم، (۱۸۰ روز) که عبارت از شش ماه باشد، صائم الدهر و قائم اللیل بود، و در هر نماز، در آن حوض غسلی تازه [کند]، و اوراد و عزایم خواند و صاحب معدل بود، و در آن مدت حیوانی نخورده باشد، و آزار نرسانیده باشد.
بعد از شش ماه مذکور، سمت نوری از جانب 👈قطب شمال پیدا شود، به سوی او حرکت کند، باید که چون آن نور نزدیک شود، طالب خود را در آب اندازد، چنانکه جمله اعضای او در آب فرو رود، و چهار حبه نورانی سفید در ته آن حوض پدید آید، هر حبه به مقدار عدسی، طالب، آن حباب را جمع نماید، و بی طهارت حامل آن نشود که به هر چه حامل شود، حکم به عنصری جاری گردد، و جمله هول عناصر به این وسیله در تصرف حامل باشند؛ و اگر دیگری غیر از صاحب دعوت، حامل آن حبه گردد آن خاصیت نیابد.
بیت:
اگر انگشت سلیمانی نباشد
چه خاصیت دهد نقش نگینی
تفصیل کیفیت ساختن حوض، و مقدار ابعاد ثلاثه او، و قدر مصلی، و کیفیت دعوت و عزیمت، بر حاشیه صفحه به وجهی مرموز نموده می شود، إن شاء الله تعالی.
حکایت:
از عزیزی استماع افتاد که اگر طالب بدانچه مذکور شد عمل کند و عمل درست بالجمله او را چندان صفا و روحانیت و تقرب به عالم ملکوت حاصل گردد که سلامت از عمل نداشته باشد، و اگر در ذات خود مستعد و مناسب عزایم و دعوات باشد و طالع کل وجود مساعد بود، عمل درست آید، باذن الله تعالی و عونه. }(کتاب سلم السماوات شیخ ابوالقاسم بن ابی حامد کازرونی باب ششم کیمیا ص ۱۱۱ نشر میراث مکتوب)
نکته مهم : شیخ ابوالقاسم کازرونی نویسنده کتاب سلم السماوات ادعا نکرده که این دعوت غریبه متعلق به صابئین مندایی است. اما دو نکته در این عمل است که برای بنده شکی باقی نمی گذارد که این دعوت متعلق به صابئین مندایی است. نخست کثرت غسل در حوضچه مذکور و دوم ظاهر شدن انوار از سوی قطب شمال که قبله صابئیان مندایی است. (صابیین مندایی رو به سوی شمال و ستاره قطبی نماز می گزارند)
مندایی ها چه کسانی هستن میتونید در لینک زیر از ویکی پدیا بخوانید
منبع: eitaa.com/soltannasir و عکس از ویکی پدیا