پایان منوتو یا آغازِ …

🔴 پایان منوتو یا آغازِ …
🔴 آیا پروژه منوتو شکست خورد؟

منوتویی که موفق بود در اهداف خودش و جذب مخاطب و اثرگذار بود در لجن پراکنی‌اش علیه جمهوری اسلامی بخاطر نرسیدن بودجه تعطیل شد از این طرف صداوسیمای ناموفق در جذب مخاطب و ناموفق در رسیدن به اهدافش چندهزار میلیارد به بودجه‌ش اضافه شد😐

من‌وتو برف شابدوالعظیم را ندید و رفت😂 نمیدونم چرا تو بارندگی‌ها، تهران برف میاد، شهریار برف میاد، اسلام‌شهر برف میاد، ورامین برف میاد، دورتادور برف میاد شابدوالعظیم برف نمیاد😩 شهرری، محله حضرت عبدالعظیم هم برف اومد 😂 بعد از نقد صبح‌ ما به آب و هوای شهرری و ناراحتی از نباریدن برف، لحظاتی پیش اینجاهم برف اومد خداهم به انتقادات و مطالبات پاسخ میده، ولی مسئولین پاسخ نمیدن🤦‍♂😝

شبکه بهایی منوتو بعد از قریب به ۱۳ سال فعالیت جمع شد. بسیاری این را پایانِ محتوم همه شبکه‌های معاند و هر کسی که با جمهوری اسلامی در افتاد خواندند که تجربه تاریخی ما نیز در چند دهه اخیر همین را نشان داده و به نظر در اصل این حرف تردیدی نیست، اما بیاییم قدری از شعار دور شویم و موضوع را به نحو دیگری بررسی کنیم …

من فقط دو نکته عرض می‌کنم؛
(باقی حرف‌ها بماند برای بعد)

۱️⃣ برخلاف تصور بسیاری از دوستان، منوتو را شبکه‌ای بسیار موفق می‌توان دانست! چرا؟!
چون منوتو از ایرانِ کهن و سده‌ی اخیر روایتی ساخت – رسماً تاریخ‌سازی کرد – که امروز در ذهن بخش بزرگی از جامعه، روایت معتبری است. از عموم مردم گرفته تا حتی برخی نخبگان! و این حیرت‌آور است …

منوتو به عنوان مهم‌ترین رسانه سلطنت‌طلبِ بعد از انقلاب، برخی از دزدی‌ها و جنایاتِ انکارناپذیرِ پهلوی را چنان سفیدشویی کرد که حتی جلادی چون پرویز ثابتی – رئیس اداره سوم ساواک – را هم می‌توانست روی آنتن بیاورد و روایت‌هایش را به خورد مردم بدهد!

منوتو تا آنجایی پیش رفت که حتی ربع پهلوی را به عنوان نجات‌بخش ایران به خورد بخش بزرگی از مردم و اپوزوسیون داد. ربع پهلوی که توانایی و اختیار جمع کردن درون خانه خود را ندارد، برای برخی از مردم و نخبگان شد نجات‌بخش ایران! و این واقعا عجیب است. یعنی به همان میزان که ما مسخره می‌کنیم، برای برخی این موضوع جدی است!

روایت‌های ناسیونالیستی و اسلام‌ستیزانه‌ی منوتو از تاریخ و سیاست ایران، ذهن بسیاری از مردم را تغییر داد و برای اصلاح این روایت‌ها شاید چند دهه کار نیاز باشد. روایت‌هایی که با هویت ایرانی که هزاران سال پادشاهی را بالای سر خود دیده بود، هماهنگی داشت و لااقل دوست داشت آن حرف‌های خیالی را بشنود و باور کند و …

۲️⃣ کمرنگ شدن رادیو و تلویزیون با ظهور رسانه‌های نوین امری بدیهی در تمام دنیاست. مخاطب در سوشال‌ها، VODها، شبکه‌های اینترنتی و … فعال‌تر است و ترجیح می‌دهد همه چیز را از آن طریق دنبال کند. آنجا این احساس را دارد که انتخاب‌گر است و خودش تعیین می‌کند چه ببیند و چه بشنود و حتی می‌تواند در برابر آنچه مصرف کرده، کُنش رسانه‌ای داشته باشد.
این یعنی در آینده‌ای نه چندان دور شاهد تغییر جدی در فضای رسانه خواهیم – که بخشی از آن را همین امروز هم می‌توان مشاهده کرد – و اگر آن را فهم نکنیم، خودمان نیز قافیه را بیش از این خواهیم باخت.

آنچه که برای منوتو اتفاق افتاد، آینده‌ی بسیاری از رسانه‌هاست و همسو و ناهمسو بودن‌شان تأثیر چندانی در اصل ماجرا ندارد.

از این دید رسانه‌ی ملیِ خودمان را نیز نگاه کنیم! یا باید برای زنده ماندنِ تنِ بی‌جانش مدام بودجه تزریق کنیم – تا همین مخاطب نیم‌بند را با شبکه‌های عمدتاً بدون اثرگذاری حفظ کند – یا بعید نیست در آینده‌ای نزدیک مجبور باشد بخش عمده‌ای از این شبکه‌ها را حذف کند و ساختارش را چابک و متفاوت نماید.

همین امروز صدا و سیما قریب به ۱۳۰ شبکه ملی، محلی، رادیویی و اینترنتی و ده‌ها مجموعه جنبی دارد که هر کدام نیز کلی عِدّه و عُدّه دارند! با چه میزان مخاطب و اثرگذاری، خدا می‌داند و این یعنی اگر عصر جدید رسانه‌ها و افکار عمومی را فهم نکنیم قافیه را بیش از این باخته‌ایم …

👈 اما در مورد منوتو سوال این است که آیا قرار است این تیم با شکل و شمایلی جدید و در فرمی متفاوت و البته سفید بازگردد؟! این چیزی است که یک سال آینده مشخص خواهد کرد که منوتو تمام شده یا نه در حال سفیدشویی و احیای خود بوده است ..

 

منبع: کانال حمید کثیری و کانال حسین دارابی

این مطلب را نیز بخوانید

شهید فواد شکر (حاج محسن)

جایزه پنج میلیون دلاری برای فواد شکر (حاج محسن) بخونید این چند اسلایدو و ببینید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *