چرا باید از وال پست استفاده کنیم؟

چرا باید از وال پست استفاده کنیم؟

وال پست‌ها المان‌هایی هستند که برای تقویت دیوارهای ساختمان استفاده می‌شوند. این ساده‌ترین تعریف برای این ساختار می‌باشد. اما در این مقاله کمی تخصصی‌تر این موضوع را بررسی می‌کنیم که اصلاً این واژه از کجا آمده‌است و برای چه امروزه خیلی بر روی استفاده از آن تاکید می‌شود.

وال پست چیه؟

وال پست المان، ساختار یا کلافی است که استفاده از آن باعث می‌شود تا دیوارهای داخلی وخارجی ساختمان به اجزای اصلی سازه یعنی اسکلت آن متصل گردد تا در زمان بروز زلزله از ریزش و ترک‌خوردگی‌های آن کاسته‌شده و کمتر دچار تخریب و خسارات جانی و مالی شود. پس وظیفه این محصول یا المان این است که دیوارهای داخلی و خارجی سازه را که جزیی از اجزای غیرسازه‌ای ساختمان است را تقویت کند.

وال پست

چرا باید از وال پست استفاده کنیم؟

طی چند دهه اخیر شاهد زلزله‌هایی در کشورمان بوده‌ایم که خسارات به مراتب زیادی نیز به جا گذاشت. خوب کشور ما جز منطقه‌های زلزله‌خیر جهان می‌باشد و در بسیاری از شهرها و کشورها شاهد این گونه بلایا هستیم. طی این سال‌ها تجربیات تلخی به‌دست‌آورده‌ایم که صنعت ساخت و ساز و عمران را بر آن داشته که همواره در فکر بالا بردن استحکام ساختمان‌ها در زمان بروز زلزله باشند. این اقدامات در گذشته عمدتاً شامل اسکلت اصلی ساختمان می‌شد، چرا که از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار است. یعنی تا زمانی که اجزای اصلی و سازه‌ای ساختمان مستحکم نباشد، تقویت اجزای غیرسازه ای کاری بیهوده به نظر می‌رسد.

اما در طی چند زلزله‌ی اخیر شاهد این بودیم که با وجود اینکه اسکلت اصلی آسیب آن‌چنانی ندیده اما اجزای غیرسازه‌ای مانند دیوارها، جان‌پناه‌ها و راه‌پله‌ها دچار تخریب‌های فراوانی شده‌اند که این تخریب‌ها خسارت‌های جانی نیز به همراه داشت. پس این جامعه را بر آن داشت تا برای تقویت این اجزا نیز اقدامات و قوانینی وضع کنند. از جمله این اقدامات استفاده از وال پست و میلگرد بستر بود.

آیا استفاده از وال پست اجبار می‌باشد؟

استفاده از وال پست ها یک الزام قانونی می‌باشد، به این صورت که تمام کسانی که اقدام به ساخت سازه‌ای می‌کنند باید طبق قوانینی که قرار داده‌شده‌است از یک نوع وال پست استفاده کنند. و این موضوع باید به تایید مهندسین ناظر ساختمانی برسد، در غیراین صورت عملاً امکان ساخت و ساز برای شما وجود نخواهد داشت.

چگونه باید از این قوانین اطلاع داشته‌باشیم؟

سازمان راه و شهرسازی و دفتر مقررات ملی ساختمان از جمله این ارگان‌ها هستند که وظیفه وضع و نظارت بر این قوانین را دارند. پیوستی با عنوان پیوست ششم برای آیین نامه ۲۸۰۰ ارائه شده است که آخرین ویرایش آن ویرایش چهارم می‌باشد و البته ویرایش پنجم نیز در حال انجام است. شما می‌توانید با داشتن این استاندارد به طور کامل و تشریحی به این استانداردها اشراف داشته‌باشید. گروه تولیدی پوکاسازه نیز با بهره‌مندی از کادری مجرب در این زمینه آماده ارائه مشاوره‌های کاملاً تخصصی و رایگان خدمت شما هم میهنان عزیزمان است.

آیا وال پست انواع متفاوتی دارند؟

بله وال پست‌ها دارای طبقه‌بندی‌های متفاوتی هستند. این طبقه‌بندی‌ها معیارهای متفاوتی دارند که ما توضیحاتی در این زمینه می‌دهیم. وال پست‌های سنتی، جدید و مدرن طبقه‌بندی‌ای برای این محصول می‌باشد. نوع سنتی که قبلاً استفاده می‌شد و امروزه کاملاً منسوخ شده همان نبشی‌کشی‌های سرتاسری و قدیمی بود که دارای معایب فراوانی بود و امروزه کاملاً منسوخ شده است. ما توضیحات زیادی در این زمینه نمی‌دهیم. نوع مدرن نیز یکی از روش های بسیارعالی برای تقویت دیوارها می‌باشد و نیاز به یک مقاله تخصصی جداگانه دارد.

اما نوع وال پست‌های جدید شامل وال پست‌های میانی، کناری و افقی می‌شود. وال پست کناری یا یو شکل در کناره‌های دیوار قرار گرفته و به صورت سرتاسری به اسکلت اصلی متصل می‌شود. این کار با استفاده از جوشکاری، انکربولت و نصب پلیت صورت می‌گیرد.

وال پست میانی نیز در بین دیوار قرار می‌گیرد این در صورتی است که طول دیوار زیاد باشد و نحوه نصب آن با وال پست کناری تفاوتی ندارد. این وال پست در اصطلاح وال پست اچ نیز نامیده می‌شود.

وال پست افقی نیز برای دیوارهایی استفاده می‌شود که ارتفاع آن بلند باشد در این صورت یک وال پست به صورت افقی نیز کار می‌شود تا از استحکام دیوار اطمینان حاصل شود.

وال پست های دیگری نیز وجود دارند که به آنها وال پست منقطع و نبشی منقطع گفته‌می‌شود. این نوع محصول به صورت سرتاسری به اسکلت سازه متصل نمی‌شود بلکه به صورت منقطع و تکه تکه به دیوار و سقف متصل و مانند قابی دیوار را در داخل خود نگه می‌دارد.

وال پست منقطع

اتصال وال پست ها به اسکلت سازه چگونه‌است؟

اگر از وال پست‌های میانی و کناری استفاده کنیم باید به سقف و کف سازه این اتصال را انجام دهیم. اگر اسکلت ساختمان فلزی باشد می‌توان با جوشکاری و در صورت نیاز با کاشت پلیت این اتصال را انجام‌داد. اما اگر اسکلت ساختمان بتونی باشد باید در سقف و کف سازه پلیت کاشته‌شود و اتصال صورت گیرد. برای اتصال وال پست و نبشی منقطع نیز می‌توان از جوشکاری و انکربولت‌ها استفاده‌کرد.

این مطلب را نیز بخوانید

عایق حرارتی

عایق های الاستومری موجود در بازار

عایق های الاستومری موجود در بازار عایق های الاستومری یکی از تعداد بالای عایق های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *