ژِیلت

کینگ کمپ ژیلت، فروشنده ای دوره گرد و مردی خیالباف بود او به تمام شهرها سفر می کرد تا اجناسش را بفروشد در حالی که رویای خلق جامعه آرمانی را در سر می پروراندکه عاری از فقر، جرم و جنایت و جنگ باشد.
🔸همچنین آرزوی ابداع وسیله یا راهی را داشت تا او را به شهرت و ثروت برساند اما برای هیچ یک از اختراعاتش، نتوانست پولی به دست آورد.
🔸چیزی که زندگی ژیلت را عوض کرد، سر بطری نوشابه بود.
🔸ژیلت، فروشنده ویلیام پینتر، مخترع سر بطری بود ، پینتر به ژیلت گفت که کلید موفقیتش تولید محصولی بوده است که مشتریان پس از یکبار مصرف، آن را دور می انداختند و جدیدش را می خریدند.
🔸ژیلت سالها وقت صرف کرد تا فهرستی از کالاهای یکبار مصرف را تهیه کند.
🔸یکروز صبح در سال ۱۸۹۵، تیغ ریش تراشی اش را برداشت تا صورتش را اصلاح کند در آن دوران، تیغ ها لبه فولادی کلفتی داشتند که آن ها را باید مرتب به چرم می کشیدند تا تیز بمانند ، تیغ ژیلت آنقدر کند شده بود که به چرم کشیدنش نیز فایده ای نداشت، باید آن را پیش چاقو تیز کن می برد تا تیزش کند.
🔸این جا بود که فکر بکری به ذهنش رسید ، ژیلت نخستین سالی که محصولش را به بازار عرضه کرد، ۵۱ تیغ و کمتر از دویست لبه تیغ فروخت سال بعد، نودهزار تیغ و ۱۵ میلیون لبه تیغ فروخت ، ژیلت تا آخر عمرش، بیش از بیست میلیون تیغ در سال فروخت.
🔸چرا لبه تیغی به نازکی کاغذ و آنقدر ارزان نسازیم تا بتوان پس از یکبار مصرف آن را دور انداخت؟ هشت سال طول کشید تا ژیلت به این فکر جامه عمل بپوشاند اما تیغ ژیلتی که در سال ۱۹۰۳ به بازار آمد برای همیشه ریش تراشی را عوض کرد.
🔸همچنین راه را برای فرهنگ یکبار مصرف امروزی باز کرد که در نوع خود تحولی بود…
🔸«آن را یافتم. ثروتمند شدیم.» این جمله ای بود که ژیلت پس از آنکه فکر تیغ یکبار مصرف به ذهنش رسید، در نامه ای به همسرش نوشت.

این مطلب را نیز بخوانید

آقا خداوکیلی اگر قبر و قیامتی در کار نیست به ما هم بگویید!

نقل شده که در ماه مبارک رمضان یکی از عالمان بزرگ دینی بر مبنای بیماری‌ای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *