ابراکادابرا ۱

چندی پیش یکی از دوستان دوستان بنده از ایشان خواستند که در مورد وِرد جادویی ابراکادابرا نظر دهند. ظاهرا این کلمه در … در حال رواج یافتن است! از بنده هم در مورد ریشه شناسی این وِرد جادویی نظر خواستند. بنده تخصصی در جادوی غربی ندارم و محقق علمی و علمی وادی جادوی غربی نیستم. (۱) اما با اینحال چون احتمالا ریشه کلمه ابراکادابرا آرامی یا عبری باشد. سعی کردم به این درخواست جامه عمل بپوشانم. بنابراین ابتدا مطالبی را از کتب فارسی موجود در کتابخانه خویش در مورد ابراکادابرا جمع آوری نمودم و نظرات خویش را در موردش به عنوان نکته در پایین آن مطالب نوشتم. سپس مطلبی را دو تن از ادمین ها از یک کتاب انگلیسی ترجمه نمودند که ان شاالله آن هم ارسال خواهد شد و نظرات خویش را در موردش خواهم نوشت. ِسپس مطالب تکمیلی را اگر لازم باشد از سایت های انگلیسی برایتان جمع آوری و می نویسم. نکته ۱: ما در جامعه ایرانی محقق علمی و عملی در سبک های مختلف جادوی غربی داریم اما فردی در حد استادی بعید است که _در داخل کشور_ داشته باشیم مگر اینکه در غرب زیر نظر مجامع مخفی آموزش دیده باشد. به طور کلی میراث سبک های مختلف جادوی غربی توسط مجامع مخفی در غرب حفظ می شود و نمی توان بدون عضویت و آموزش علمی و عملی در این مجامع به استادی واقعی در انواع مختلف سبک های جادوی غربی رسید.

{ابرکدبرا (ABRACADABRAJ Abracadabra) اجی مجی لاترجی ترکیب این حروف در تمام قرون وسطا مورد استفاده بود. طلسم ابرکدبرا به شکل مثلث نوشته می شد و برای رفع بیماری و دفع تب بوده است:
ABRACADABRA
ABRACADABR
ABRACADAB
ABRACADA
ABRACAD
ABRACA
ABRAC
ABRA
ABR
AB
A
این کلمه عبارت عبری abreg ad habra (۱) می آید، به معنی: 《صاعقه ات را تا زمان مرگ بفرست》 در زبان عبری این ترکیب از ۹ حرف تشکیل شده است. محل قرارگیری الف (א) در ضلع چپ مثلث و ۹ بار تکرار آن قدرتی جادویی به آن می بخشد. (MARA 48)
محل قرار گرفتن حروف در مثلث واژگون به ترتیبی است که طلسم نیرویی را که از بالا به پایین جهت گرفته غصب می کند. بنابراین، می بایست از سه بعد شکل آن را در نظر گرفت؛ در واقع این طلسم شبیه به قیفی است که حروف جادویی در آن به طور اریب از بالا به پایین فرو می افتند و خطوط نیرومندی از یک گردباد قوی را شکل میدهند؛ نکبت با نیروهای کریهی که به چنگ می آورد، نیروهای کریهی که یک روز برای همیشه از جهان ناپدید میشوند، در گودالی فرو می روند که از درون آن هیچ چیز نمی تواند صعود کند. }

 

{ترکیب حروف ابرکدبرا در این حالت به رفع تمام دلنگرانیهایی که از یک نظر قربانی، طلسم یا «ستاره ی پنج پره توقع میشود، لبیک می گوید.
تمامی ترکیبهای ممکن این حروف، که Abracadabra تنهایک نمونه از آن است، بر نمادگرایی بس قدیمی مبتنی است. آیا با این طلسم به یکی از نامهای میترا، خدای خورشید، ایثارگر و نجاتبخش نزدیک نمی شویم؟! (۲)
این ترکیب نیز همچون تعویذ و طلسم و ستاره ی پنج پر میخواهد به انسان امنیت خاطر بدهد؛ و در واقع انسان را با قوانین راز آمیزی هماهنگ و مطابق می سازد که جهان تحت فرمان آنها است و در ارتباط با قدرت متعالی است. }(فرهنگ نمادها شوالیه ج ۱ ص ۳۵ الی۳۷)

نکته ۱: معنی واژه عبرانی که شوالیه به عنوان ریشه ابراکادابرا نقل نموده بود. این است‌
אברק ابرق به معنای برق و صاعقه زدن در زبان عبری
עד عَد به معنی 《تا》
در مورد کلمه هبرا احتمالا باید منظور کلمه הבראה در زبان‌عبری باشد که معنی بهبود و تجدید قوا در دوره نقاهت را می دهد. بنابراین‌ اگر این جمله درست باشد معنی جمله این است صاعقه ات را تا زمان بهبود بفرست.

پ ن: صاعقه بنده را به یاد بعل اوگاریتی ایزد رعد و برق نیز می اندازد.

نکته ۲ : اینکه نوشته شده آبراکادابرا مرتبط با میترای رومی است را بنده برایش منبع درستی نیافتم. و به نظر اشتباه می آید. نام واژه آبراکادابرا در منابع دیگر به نام آبراکساس ایزد خورشید فرقه ای از گنوسی ها شباهت دارد. اما آبراکساس را نمی توان با میترای رومی اینهمان دانست نه نگاره های آن با سر خروس گونه اش شباهتی به نگاره های میترای رومی دارد و نه نام وی?! اما به نظر می آید که مجامع مخفی غربی در برهه ای از تاریخ اروپا بین این دو موجود اینهمانی برقرار نموده بودند که به نظر این اینهمانی درست نمی آید. البته شاید خیلی مطلب عجیبی نباشد چون ما وقتی اساطیر آیین گنوسی مانوی را می خوانیم متوجه تفاوت نقش ایزدان ایرانی نظیر هرمزد و میترا و دئنا و نریوسنگ با نسخه مانویشان می شویم تو گویی که این ایزدان همان ایزدان ایرانی نیستند و در واقع دئوه ها (دیوهایی) هستند که اسامی ایزدان ایرانی را بر خود دارند. شاید آبراکساس همتای میترا در آیین گنوسی مانوی باشد?!

پ ن: هر چقدر که سعی می نمایم نمی توانم پنهان نمایم که علاقه ای به مانی و آیینش ندارم و دم کرتیر بزرگ گرم که شر این اهملوغ را از سر ایران زمین کم نمود.

 

{ ABRACADABBRA
ابراکادابرا

نوعی طلسم یا وِرد، کلمه ای از مکتب قبالا که به صورت مثلثی معکوس نوشته شده است و به عنوان طلسم شفادهنده در برابر بیماری ها، دشمنان و دردها به گردن می آویختند. این کلمه برای شکستن طلسم ها نیز به کار می رود. در برخی موارد گفته شده که این واژه از (ab) به معنای پدر ( ben) به معنای پسر و ( Ruach Acadsch) به معنای روح مقدس گرفته شده است. در پاره ای موارد نیز گفته شده که این واژه از ریشه «ابراخاس» ( abraxas) واژه رمزی به معنی مهر یا میترا گرفته شده است و به لحاظ ریاضیات نام ناگفتنی و وصف ناپذیر روح متعالی ( Supreme Spirit) را می گوید. }(کتاب فرهنگ سمبل ها، اساطیر و فولکلور، گرترود جابز ص ۳۳۵)

نکته ۱ : ریشه ای که جناب جابز در کتاب خویش برای کلمه ابراکادابرا (پدر، پسر، روح القدس) نقل کرده اند به نظر بنده درست نیست.

نکته۲ : تعداد حروف طلسم ABRACADABRA در سطر اول ۱۱ حرف است و با توجه به اینکه در هر سطر یک حرف کم می شود تعداد حروف جمع اعداد یک الی یازده است که ۶۶ می شود. عدد ۶۶ با ابجد کلمه الله نام خداوند یکتا در نظر مسلمانان برابر است باید دید این عدد اتفاقی است یا تصادفی؟!

 

تصویر طلسم ناقص ابراکادابرا درون ستاره هگزاگرام
در راس ستاره نماد ژوپیتر و در گوشه سمت راست پایین نماد ونوس
در گوشه پایین نیز نماد برج حوت را در نجوم غربی ملاحظه می نمایید. شاید معنی این باشد که مشتری در حوت است یا اینکه در سنبله برج مقابل حوت است و زهره شاید در تثلیث مشتری است. (ممکن است این نظرات اشتباه باشد)

{شاید «ابراکادابرا» به دلیل کاربردش توسط شعبده بازها هنگام اجرای شعبده بازی روی صحنه، برای همه ی ما آشنا باشد. اما این واژه بار معنایی شرارت آمیزتری هم دارد. در قرن هفدهم، لندنی ها این واژه را با رنگ روی در خانه هایشان می نوشتند تا طاعون را دور کنند. الیستر کراولی، رازورز بدنام قرن بیستم انگلستان، معتقد بود در این واژه قدرت عظیمی نهفته است. قدرتش بی تردید در داستان های هری پاتر محسوس است. قدمت این ورد به دوران رومی ها بر می گردد. اولین بار این واژه در لیبر مدیسینالیس (کتاب پزشکی)، نوشته ی کویینتوس سرنوس سامونیکوس، پزشک مخصوص کاراکالا، امپراتور رومی در قرن دوم بعد از میلاد مسیح آمده است.
درواقع، سامونیوس در سال ۲۱۲ بعد از میلاد در روند یک پاکسازی سیاسی اعدام شده }

 

تصویر طلسم آبراکادابرا، پرنده ای را که در تصویر ملاحظه می نمایید نماد آبراکساس ایزد یکی از فرق گنوسی است. به تفاوت این نوع از نوشتار ابراکادابرا با دیگر تصاویر ارسالی دقت نمایید! در این روش کلمه ABRACADABRA در بالا نگارش شده است و از سمت چپ در هر سطر یک حرف کم شده است. در این نوع نگارش شما در سمت چپ تصویر به صورت اُریب از بالا یک بار دیگر کلمه ABRACADABRA را دارید. و در سمت راست تنها حرف A را دارید. اما در شیوه دیگر نگارش ابراکادابرا از سمت چپ و از پایین به بالا دیده می شود.

{اما پیش از آن، استفاده از واژه ی ابداعی اش را برای درمان یا یا پیشگیری از ابتلاء به مالاریا، یا به گفته ی خودش همیتریتیوس، توصیه می کرد به بیماران یاد میداد ورد «اَبداکِدابرا» را به صورت مکرر بنویسند و هر بار یک حرف از اولش حذف کنند. به این ترتیب، متن مخروطی شکلی پدید می آمد که مثل مثلثی وارونه روی راسش بود. این ورد را به عنوان طلسمی برای دفع تب به کار می بردند. چه کسی تصورش را می کرد که مبارزه با پشه ها زمینه ساز خطرناکترین طلسم دنیای جادوگری شود؟}(کتاب چهارگانه تاریخ جادوگری ترجمه ویدا اسلامیه صفحات ۱۶ الی ۱۸)

 

تصویر ابراکساس، ایزد مورد پرستش گنوسی ها

{ABRAXAS ابراخاس
کلمه ای گنوسی برای نامیدن نام خداوند. طلسمی که می گویند در پزشکی قدرت خاصی برای درمان تب مالاریا دارد. کلمه طلسمی که روی گوهرها و جواهرات گرانبها به شکل های رمزی نوشته می شود، ابراخاس (Abraxas) در علم رمز اعداد ۳۶۵ ( آلفا =۱، بتا=۲، رهو=۱۰۰، آلفا =۱، اکسی=۶۰، آلفا =۱، زیگما=۲۰۰) به تعداد روزهای سال و شماره قوۂ ازلی حاکم بر سال مربوط می شود. اسم برگزیده عرفای مسیحی برای نامیدن خدای خالقی که ۳۶۵ تجلی دارد و گنوسی ها او را در قرن دوم میلادی می پرستیدند. این خدا به شکل سری از خروس (Phronesis) و بدنی از انسان و پاهایی مانند مار (Logus and Nous) که در دست چپش تازیانه (Embelem of Dynamis) و در دست راستش سپری (Embelem of Sphia) گرفته، تجسم شده است. این کلمه رمزی و عرفانی به معنای از بین برنده غول (تاریکی و بدی) است و نیز به ۳۶۵ روحی که ۳۶۵ آسمان را تصرف کرده اند اطلاق می شود.}(کتاب فرهنگ سمبل ها، اساطیر و فولکلور صص۳۳۶ و ۳۳۷)

پ ن: در فیلم صعود ژوپیتر خاندان اصلی طبقه حاکم بر کهکشان آبراساکس نام دارد که این نام خوانش دیگری از واژه آبراکساس است.

 

کتاب فرهنگ لغات (اوراد) باستانی سحر و جادو
زبان : انگلیسی
۴۵۲ صفحه

 

منبع: eitaa.com/soltannasir

این مطلب را نیز بخوانید

کمربند حضرت سلیمان ۳

     {شواهدی بر نوشته های پیشین ۴}          { کمربند حضرت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *