ویدئوکامنت | اسناد پاندورا
💰اسرار ثروتاندوزی و تخلفات مالی سیاستمداران جهان فاش شد.
🔺نزدیک به ۱۲ میلیون سند فرار مالیاتی و ثروتاندوزی صدها سیاستمدار مشهور از کشورهای مختلف مثل الهام علیاف، پوتین، عبدالله دوم، آندره بابیش و… لو رفت.
در طول ماهها و سالهای گذشته بارها نوشتم که یک مافیای عجیب بر جمهوری باکو حکومت میکند، مافیایی که در آن همه چیز زیر سلطه سیستم امنیتی است که آن هم بیشتر وابسته به ائتلاف جریان اخوانی – صهیونی است رئیس این مافیا شخص الهام علیف است که با غارت ثروت مردم این منطقه و در فقر و فلاکت نگه داشتن آنها بخش بزرگی از آن را برای رونق بخشهای مسکن در سرزمین ارباب واقعی خود که همان ملکه انگلیس باشد، هزینه کرده است.
به نظر همه در مورد اسناد پاندورا که به تازگی منتشر شده، مطالب و موارد بسیاری شنیدهاید. در یکی از بزرگترین افشاگریهای مالی، ثروت و معاملات پنهان سران کشورهای مختلف دنیا برملا شده است. این افشاگری که ثروت ۳۵ رهبر فعلی و سابق و ۳۰۰ تن از چهرههای سیاسی شناختهشده کشورهای مختلف را فاش میکند، براساس لو رفتن اسناد چند شرکت مالی است و “اسناد پاندورا” نام گرفته است.
غارت اموال مردم باکو توسط الهام علیف!
▪️حجم اسناد مالی که لو رفته کمسابقه است؛ نزدیک به ۱۲ میلیون پرونده (فایل) معادل تقریبا سه ترابایت داده از چهارده منبع مختلف. بررسی این اطلاعات زیر نظر «کنسرسیوم بینالمللی روزنامهنگاری تحقیقی» انجام شده که ۶۵۰ گزارشگر در ۱۱۷ کشور را گردهم آورد. برنامه تحقیقی پانورامای بیبیسی با همکاری روزنامه بریتانیایی گاردین و دیگر رسانهها بر روی این اسناد کار کردند. این بزرگترین پروژه کنسرسیوم بینالمللی روزنامهنگاری تحقیقی است و آخرین کار تحقیقی از این دست که از هفت سال پیش با انتشار اسناد پاناما، اسناد پارادایز، اسناد فینسن و اسناد لوکزامبورگ در جریان بوده است.
▪️منبع اسناد لو رفته ۱۴ شرکت مالی و حقوقی در پناهگاههای مالیاتی از جمله جزایر ویرجین بریتانیا، پاناما، بلیز، قبرس، امارات متحده عربی، سنگاپور و سوئیس هستند. بر اساس این اسناد، پادشاه اردن مخفیانه ۷۰ هفتاد میلیون پوند ملک و املاک در آمریکا و بریتانیا دارد. یکی از مهمترین یافتهها در بررسی اسناد لو رفته این است که چقدر برای ثروتمندان و افراد بانفوذ آسان است که کاملا قانونی شرکتی تاسیس کنند و پنهانی در بریتانیا ملک بخرند.
▪️اسناد پاندورا مالکان ۹۵ هزار شرکتی که این املاک را خریدهاند فاش میکند و نشان میدهد دولت انگلیس در ثبت رسمی اسناد املاکی که مالکانشان شرکتهای ثبتشده در پناهگاههای مالیاتی هستند، کوتاهی کرده است؛ با اینکه بارها وعده داده که چنین خواهد کرد و در حالیکه این نگرانی وجود دارد که خریداران میتوانند از این راه پولشویی کنند.
▪️یکی از نمونهها الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان و خانوادهاش هستند که متهم به «غارت» ثروت ملی شدهاند. اسناد پاندورا نشان میدهند علیاف و وابستگان نزدیکش پنهانی بیش از ۴۰۰ میلیون پوند در بریتانیا املاک و مستغلات معامله کردهاند. البته این ۴۰۰ میلیون پوند که چیزی حدود ۵۰۰ میلیون دلار میشود فقط مربوط به انگلیس است و هیچ ارتباطی به خرید املاک در سنپترزبورگ، استانبول، آنتالیا، موناکو، نیویورک و برخی شهرهای مهم در کشورهای مختلف دنیا ندارد.
▪️بسیاری از معاملاتی که اسناد پاندورا نشان میدهند کاملا قانونیاند اما فرگوس شیل از کنسرسیوم بینالمللی روزنامهنگاری تحقیقی میگوید: «هیچوقت مسئله چنین وسیع نبوده و نشان میدهد که شرکتهای ثبتی در پناهگاههای مالیاتی میتوانند برای پنهان کردن پول نقد مسئلهدار یا پرهیز از پرداخت مالیات، پیشنهاد کمک به متقاضان بدهند. آنها با باز کردن حساب یا تاسیس تراست در پناهگاههای مالیاتی صدها میلیون دلار ملک و مستغلات در کشورهای دیگر میخرند و به حساب شهروندان، جیب خانواده خود را پر میکنند.»
▪️اسناد پاندورا نشان میدهند خانواده علیاف هم در پوشش شرکتهای ثبتشده در پناهگاههای مالیاتی مشغول خرید ملک و مستغلات در بریتانیا بودهاند. این اسناد نشان میدهند خانواده علیاف ۱۷ ملک خریدهاند از جمله یک مجتمع اداری به ارزش ۳۳ میلیون پوند در مرکز لندن که به نام حیدر، پسر یازده ساله علیاف است. این مجتمع در محله گرانقیمت میفر لندن را ابتدا شرکتی در سال ۲۰۰۹ خرید که مالکش یکی از دوستان خانواده علیاف است. یک ماه بعد مالکیت آن به حیدر منتقل شد.
▪️خانواده علیاف یک مجتمع اداری دیگر در همان نزدیکی را در سال ۲۰۱۸ به «املاک سلطنتی» فروختند که به ارزش ۶۶ میلیون پوند بود. املاک سلطنتی گفت تمام بررسیهای قانونی لازم را پیش از خرید انجام داده اما اکنون خرید را بازبینی میکند. هر چند که این فقط بخشی از غارتی است که علیف کرده و میکند. این باید قابل توجه کسانی باشد که فکر میکنند یک فرد سالم، دمکراتیک و قابل اتکا در باکو حکومت میکند و به خیال خام خود در حال نوکری برای او هستند. هم ترکیه و هم جمهوری باکو هر دو در کنترل جریانهای مافیایی هستند.
▪️هر دولت انگلیس میگوید با سختتر کردن قوانین و نظارت بیشتر با پولشویی مبارزه میکند و بر حسب دوره کار پارلمان، برای تصویب ثبت رسمی و عمومی مالکیت شرکتهای ثبتی در پناهگاههای مالیاتی که صاحب ملک در بریتانیا هستند اقدام خواهد کرد، اما واقعیت این است که تسهیل کننده اصلی این خریدها، سازمان جاسوسی انگلیس است که به این ترتیب با وارد کردن سرمایه به بخش املاک این کشور تلاش دارد تا هم به آن رونق دهد و هم به عوامل وابسته به خود جهت پولشویی و دزدی در اموال کشورشان کمک کند.
▪️هر چند رسانههای انگلیسی در صدد هستند که به نوعی بگویند دولت این کشور از این افشاگری شرمنده است، اما نمیتوان گفت که دولت لندن از این حجم از معاملات بیخبر بوده باشد. آنها از اینکه این مسائل فاش شده عصبانی هستند تا شرمنده، چرا که هیچ عقل سلیمی قبول نمیکند یک نفر بیش از ۴۰۰ میلیون پوند ملک در مناطق مهم انگلیس بخرد و کسی خبردار نباشد.
منبع: t.me/syriankhabar و t.me/masaf