خاک شناسی معنوی ۷- جغرافیای طبس ۳

{خاک شناسی معنوی ۷}

{جغرافیای طبس ۳}

پ ن: بعید می دانم این جنیان شیعه جز خاندان های اصیل شیعه نظیر زعیون و زعفریون و مالک باشند که غدیر را درک کرده اند. احتمالا بعدها مسلمان و شیعه شده اند.

لینک توضیحات کال جنی با تصاویر: 👇

لینک مطلب

پ ن: کال جنی نزدیک روستای ازمیغان قرار دارد. بدیهی است که میغان، شکل دگردیسی یافته نام مغان است.

توضیحات در مورد روستای زیبای ازمیغان: 👇

لینک مطلب

پرسش : در مورد سیمرغ از ایشان پرسشی شد که محتویات پرسش را نمی نویسم.

در پاسخ گفتند: سیمرغ هم موجودی ساخته شده است. یعنی توسط جادوی مغان خلق شده است. خودش‌سیمیایی‌ عظیم و پایدار است که اول مغان ایرانی ساختند بعدها کاهنین مصری‌ نیز سیمرغ خودشان را در مقابله با ما ساختند.
در نقطه مقابل ما آنها هم سی مرغ خودشان را دارند.
گفتند ترکیب سی پرنده با هم سی مرغ را خلق کرده است. البته سیمرغ ایرانی قرقاول وجودش بیشتر است. عقاب و کلاغ و طاووس و خروس اینها نیز در ترکیبش‌ پس از قرقاول نقش اصلی را داشتند.

نکته ای در باره زلزله طبس: ممکن است زلزله ۷/۸ ریشتری طبس در سال ۱۳۵۷ ناشی از فعالیت های آمریکایی ها بوده باشد. دستکاری برای بازکردن دروازه به سوی عوالم دیگر می تواند باعث زلزله شود. ممکن است هم این زلزله با دم بزرگان ایجاد شده باشد تا آمریکایی ها تادیب شوند. علی ای حال برای فقیر سخت است که این زلزله را یک رخداد کاملا طبیعی بدانم.

نکته ای در مورد وجه تسمیه شهر طبس : شباهت نام طَبَس به نام تِبس در مصر باستان، نکته ای نیست که از دید محققین علوم خفیه باستانی پوشیده بماند. هر چند که محققین ظاهری نام طبس را در ارتباط با گرمای طاقت فرسای آن می دانند و بعضا این نام را از ریشه (تفس)، (تفسیدن)، (تبسیدن) به معنای داغ شدن می دانند. جالب است که نام این شهر در آثار تاریخی یونانی 《تابه آ》و 《تبس》آمده است. (کتاب پژوهشی در نام شهرهای ایران ایرج افشار سیستانی ص۴۵۰) نکته جالب این است که نام شهر تِبس در مصر باستان نیز تِبای بوده است. به نظر بنده این دو شهر با هم ارتباط معنوی و شباهت دارند و هر دو شهر خورشیدی هستند. البته بنده ایران و مصر را در عین خورشیدی بودن و وجه اشتراکاتی که دارند دو تمدن رقیب و مقابل هم می بینم شرح این تقابل را ان شاالله در شرح یک روایت معروف امام صادق علیه السلام مفصلا خواهم نوشت.
اما نام طبس در دوره اشکانی پرتو (پهلو) بوده است. (دانشنامه طبس محقق آقای مهدی قربانی) و این شهر در دوره اشکانیان بسیار مهم بوده منطقه《دیهشک》از توابع طبس نیز نامش دیه اَشک بوده است.

نکته پایانی : در مورد ارتباط نورستان با طبس نیز می توانید به کتاب چشمه آب حیات مراجعه نمایید.

دانلود نسخه پی دی اف کتاب

پایان

منبع: eitaa.com/soltannasir

این مطلب را نیز بخوانید

کمربند حضرت سلیمان ۳

     {شواهدی بر نوشته های پیشین ۴}          { کمربند حضرت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *