ذوالقرنین قرآن کیست ? ۱۶
{احادیث ذوالقرنین ۶}
ادامه…👇
{۱۲/۷۰۹۲). همچنین شیخ مفید با سند خود از ابوبصیر روایت کرده است، که گفت: امام باقر علیه السلام فرمود: امیرالمومنین علی علیه السلام بر تمام روی زمین و درون تسلّط یافت و دو نوع ابر (مرکب سواری) بر او عرضه شد و در اختیارش قرار گرفت: یکی مشکل و سخت و دیگری راحت و آرام بود، حضرت به وسیله آن تمام هفت طبقهٔ زمین و بالای آن را گردش نمود و سپس ابر سخت و چموش را برگزید و به وسیله آن تمام هفت طبقهٔ زمین را گردش کرد و سه قسمت آن را خراب و چهار قسمت دیگرش را آباد یافت. (الاختصاص شیخ مفید)
۷۰۹۳ /*). و نیز محمد بن حسن صفّار همین حدیث را با سند خود از ابو بصیر، از امام باقر علیه السلام_تا : چموش را برگزید _روایت کرده است. (بصائر الدّرجات صفار قمی)
۱۳/۷۰۹۴). همچنین شیخ مفید با سند خود از سوره بن کُلیب روایت کرده است، که گفت : امام باقر علیه السلام فرمود: اما ذوالقرنین در انتخاب بین یکی از دو ابر مخیّر شد که کدام را برگزیند ولی او ابری را که رام بود، برگزید و آن چه مشکل و سخت بود برای صاحب شما (امام زمان علیه السلام) ذخیره گردید، عرض کردم: ابر مشکل و سخت کدام است?
فرمود: آن ابری است که دارای رعد، صاعقه و برق می باشد، صاحب و امام شما بر آن سوار می شود، آگاه باشید او به زودی سوار بر آن می شود و در اسباب بالا می رود، اسباب آسمان ها و زمین های هفتگانه را می پیماید، که پنج زمین آباد و دو زمین خراب خواهد بود. (الاختصاص شیخ مفید)
۱۴/۷۰۹۵). و نیز با سند خود از ابو یحیی سهل بن زیاد واسطی، به نقل از کسی که نام برده، روایت کرده است، که گفت: امام صادق علیه السلام فرمود: به درستی که خداوند تبارک و تعالی ذوالقرنین را مخیّر نمود که هر یک از دو ابر مشکل و چموش و یا ساکت و آرام را می خواهد برگزیند ولی او ابری را که رام بود برگزید و اگر مشکل و چموش را انتخاب می کرد از آن استفاده نمی کرد؛ زیرا خداوند آن را برای صاحب شما ذخیره نموده است. (الاختصاص شیخ مفید)
۱۵/۷۰۹۶). و از ابوبصیر و از غیر او روایت کرده است، که گفته اند: امام باقر علیه السلام فرمود: امام علی علیه السلام هنگامی که بر تمام مافوق زمین و درون آن مسلّط گشت، دو نوع ابر (مرکب سواری) بر او عرضه شد و در اختیارش قرار گرفت: یکی مشکل و سخت و دیگری راحت و آرام بود، حضرت به وسیله آن ابر سخت و چموش تمام درون زمین را گردش کرد به وسیله آن دیگری، روی زمین و بالای آن را گردش نمود و سپس ابر سخت و چموش را برگزید و به وسیله آن تمام هفت طبقهٔ زمین را گردش کرد و سه قسمت آن را خراب و چهار قسمت دیگرش را آباد یافت. (الاختصاص شیخ مفید)
۱۶/۷۰۹۷). و از سماعه بن مهران روایت کرده است، که گفت: در محضر امام صادق علیه السلام بودم که آسمان رعد و برق زد، حضرت فرمود : توجّه داشته باش که هرگاه چنین رعد و برقی حادث شود، از نشانه های امر صاحب شما می باشد.
عرض کردم : صاحب ما کیست ?
فرمود : امیرالمؤمنین علی علیه السلام می باشد. (الاختصاص شیخ مفید) }
نکته : همانگونه که در حدیث شماره ۱۱ ملاحظه نمودید. ذوالقرنین ابر رام را برگزید و ابر سخت و ناآرام را برای صاحب ما باقی گذاشت. و در حدیث شماره ۱۶ چون از امام صادق علیه السلام پرسیده شد که صاحب ما کیست ? فرمودند حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام ! پیشتر در باب شباهت حضرتش به عنوان رأس دایره ولایت خاصه محمدیه با فرزند بزرگوارش حضرت صاحب الامر عجل اللّه به عنوان انتها و خاتم دایره ولایت خاصه محمدیه سخن گفتیم و اینکه چگونه اول و آخر در دایره به یکدیگر می پیوندند و اینکه لقب سلطان نصیر در آیه ۸۰ سوره الاسرا متعلق به هر دو بزرگوار است. و هر دو حضرت صاحب شمشیر ذوالفقار هستند. مرکز حکومت حضرت امیر علیه السلام در کوفه بود و مرکز حکومت جهانی فرزند بزرگوارش نیز بنا به احادیث فرقین (شیعه و اهل سنت) در کوفه خواهد بود. بنابراین هر دو حضرت صاحب ابر چموش هستند. و ذوالقرنین صاحب ابر آرام بوده است
ادامه دارد ….