ذوالقرنین قرآن کیست ? ۴۹
{ نگاهی به اساطیر میان رودان و ارتباط آن با صور فلکی در آسمان شب ۱۰}
{ انکی و نین خورسگ: اسطوره ای آسمانی ۴}
به احادیث زیر در باب ایمان آوردن سرزمین مکه و مدینه و کوفه به ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام و همچنین کوه های یاقوت و عقیق و فیروزه دقت نمایید : 👇
{ ۱: «سلمان فارسی روایت می کند که روزی پیامبر اکرم به امیر مومنان فرمود : یا علی انگشتر را در دست راست کن تا از دسته مقربان الهی باشی. حضرت عرضه داشت: یا رسول الله، مقربان درگاه الهی چه کسانی هستند ؟ پیامبر فرمود: آنها جبرئیل و میکائیل اند. باز حضرت پرسیدند: چه انگشتری در دست کنم ؟ پیامبر فرمودند: عقیق قرمز، پس همانا سنگ عقیق، اول کوهی است که اقرار کرد به وحدانیت خدا و پیامبری من و به وصایت تو یا علی و امامت فرزندان بعد از تو و به بودن بهشت برای محبان تو و شیعیان فرزندانت. (علل الشرایع جلد اول ص ۱۵۸)
۲: «امام رضا علیه السلام ضمن حدیثی در فضیلت روز غدیر فرمود: خداوند ولایت امیر مومنان علیه السلام را بر ساکنان طبقات هفتگانه آسمان عرضه کرد. پس اول کسانی که به ولایت امیر مومنان ایمان آوردند، ساکنان طبقه هفتم آسمان بودند.خداوند (به علت این عمل آنان) آسمان هفتم را به عرش خودش آراست و عرش خود را در آسمان هفتم قرار داد. پس از آن، ساکنان طبقه چهارم به ولایت امیر مومنان اقرار کردند. خداوند آسمان چهارم را هم به بیت المعمور آراست و بیت المعمور را در آنجا قرار داد. سپس ساکنان آسمان دنیا به امامت امیرمومنان اقرار کردند و ایمان آوردند. خداوند آسمان دنیا را به ستارگان مزین کرد و بعد طبقات دیگر آسمانها ایمان آوردند. سپس ولایت امیر مومنان علیه السلام را بر زمین ( هفت طبقه زمین) عرضه کرد. اول جایی که به ولایت امیر مومنان اقرار نمود، سرزمین مکه بود. پس خداوند آن را به وجود کعبه آراست. سپس سرزمین مدینه ایمان آورد، پس آن سرزمین را به وجود پیامبر صلی الله علیه و آله آراست. سپس سرزمین کوفه به ولایت امیر مومنان اقرار کرد. خداوند آن را به وجود امیر مومنان آراست. سپس خداوند ولایت امیر مومنان را بر کوهها عرضه کرد، پس اولین کوه هایی که به ولایت امیر مومنان شهادت دادند سه کوه عقیق ، فیروزه و یاقوت بودند. (اقبال الاعمال ۲/ ۲۶۲، بحار الانوار ۲۷ / ۲۶۲)
در حدیث بالا سرزمین هایی نظیر مکه و مدینه و کوفه جزو نخستین سرزمین ها و خاک هایی بودند که به ولایت امیرالمومنین علیه السلام اقرار نمودند. پیشتر در دروس جغرافیا از تفاوت خاک با خاک سخن گفته بودیم که همانگونه که ملاحظه می نمایید در منابع روایی ما نیز این مسئله مورد تایید قرار گرفته است. اما دقیقا چه چیزی در سرزمین مکه یا کوفه به ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام اقرار می کند ? آیا تنها صرف خاک این سرزمین ها است که به این ولایت اقرار می نماید ? می توانیم بگوییم بله.
اما اگر از نگاه اشراقیون و نگاه علمای علوم غریبه به این حدیث نگاه نماییم می توانیم بگوییم این موکل (نگهبان) یا ایزد _یا هر چه که بنامیمش_ سرزمین کوفه است که خاک سرزمین کوفه و متعلقاتش را تحت تدبیر خویش دارد. و به ولایت امیرالمومنین علیه السلام اقرار نموده است. و اگر خاک کوفه به ولایت حضرتش ایمان دارد زیرا تحت تدبیر این موجود است. آیا این تفسیری منطبق تر با واقعیت این حدیث نمی باشد?!
در مورد کوه های عقیق و فیروزه و یاقوت نیز کم و بیش اینگونه است. ما می توانیم تنها اعتقاد بر این داشته باشیم که کوه عقیق و فیروزه و یاقوت به ولایت امیرالمومنین علیه السلام ایمان آوردند ! یا می توانیم اعتقاد بر این مهم داشته باشیم که آن ایزد یا موکّل (نگهبان) یا رب النوع عقیق و فیروزه و یاقوت است که به ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام ایمان آورد. اگر شکل اول را بپذیریم آنگاه باید از خود بپرسیم کدام کوه فیروزه یا عقیق به ولایت حضرت امیر علیه السلام ایمان آورده ? کوه معدن فیروزه در نیشابور ? یا فیروزه کرمان ? یا مصر ? یا سایرجاها ? در حالی که می توانیم بگوییم سنگ فیروزه دارای رب النوعی در عالم مثال می باشد که تدبیر این نوع را بر عهده خویش دارد و تمام کوه های فیروزه در عالم تحت تدبیر این موکّل (نگهبان) یا رب النوع آن می باشند. و هر کدام از کوه های فیروزه نیز به صورت جداگانه دارای رئیس موکلینی می باشد که تحت امر سلطان موکلین عقیق (رب النوع فیروزه) می باشد.
ادامه دارد…
منبع:https://eitaa.com/soltannasir