عالم المسط ۳

{ نُه عالم در اساطیر }

پیشتر در دروس به نظریه سه جهان در اساطیر اشاره نمودیم و گفتیم که در نزد قدما عالم به سه جهان تقسیم می شده است :
۱: عالم زیرین یا عالم تاریک مردگان که عالم زیر زمین نیز نامیده می شود.
۲: عالم میانی که شامل زمین و آنچه بین آسمان و زمین است.
۳: عالم بالایی که شامل آسمانها می شود.
الله تبارک تعالی نیز در آیه ۶ سوره مبارکه طه بدین سه عالم اشاره نموده :
{ لَهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ وَمَا بَیْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَى ﴿۶﴾=آنچه در آسمانها و آنچه در زمین و آنچه میان آن دو و آنچه زیر خاک است از آن اوست (۶) }
حال با توجه به نظریه تطابق عالم صغیر و عالم کبیر اگر به ساختار بدن انسان دقت نمایید. آن را سه قسمتی می یابیم :
۱: سر و گردن که معادل عالم بالایی در جهان اسطوره ای می باشد.
۲: تنه که معادل عالم میانی می باشد.
۳: ران ها و پاها که معادل عالم زیرین می باشد.

اما پیش از پرداختن به پنج مُلک به ۹ عالم می پردازیم.
نظریه وجود نُه عالم در اساطیر هند و نورس (شمال اروپا) مطرح شده است.
اساطیر نورس به اساطیر کشورهای آلمان و دانمارک و سوئد و نروژ و فنلاند می گویند. فقیر با توجه به محدود بودن منابع دربارهٔ نظریه نُه جهان در اساطیر هندی، نظریه نُه جهان را از اساطیر نورس برای شما عزیزان به طور مختصر می آورم. در اساطیر نورس یک درخت بزرگ کیهانی تحت عنوان ایگدراسیل وجود دارد که در مرکز جهان قرار دارد و این درخت ۹ عالم را به یکدیگر متصل می نماید در بالای درخت مسکن اُدین خدای خدایان اسکاندیناوی است و یک عقاب بزرگی وجود دارد و گاهی این عقاب خود اُدین است. (اُدین اینجا به خورشید خدایانی نظیر ایزد مهر و ایزد فرومایه رع. شباهت دارد که پیکشان از پرندگان می باشند که صفت عطارد دارند.)
در پایین درخت ماری غول آسا وجود دارد و این مار غول آسا با عقاب بالای درخت در حال مبارزه است و سنجابی نیز وجود دارد که از درخت بالا می رود و بین این دو خبر می برد و می آورد و پیام ها و ناسزاهایشان را به اطلاع طرف مقابل می رساند. این درخت یک درخت زبان گنجشکی است !
در پای درخت چشمه ای است به نام میمیر که از هر یک از شاخه های درخت جاری است و این چشمه ای است که اودین برای دست یابی به دانایی و معرفت از آن می نوشد ! این درخت سیبی نیز می دهد که باعث جاودانگی می شود و ایزدان از آن می خورند !
کارکرد درخت پیوند آسمان و زمین است که سه جهان و نُه عالم را به یکدیگر متصل می نماید.

و از این نُه عالم سه عالم فوقانی است.
عوالم فوقانی :
۱ : آسگارد که محل زندگی ازیرها یا آس ها است که خدایان جنگاور اسکاندیناوی می باشند و بالاترین عالم در بین نُه عالم می باشد و جایگاه اُدین و همسرش فریگ نیز در آن قرار دارد. آسگارد در آسمان جای دارد و توسط دیواری بلند و سنگی محافظت می شود. (در اساطیر ایرانی نیز جنس آسمان سنگی است که ممکن است بی ارتباط با اساطیر نورس نباشد)

۲ : الف هایم elf
سرزمین الف ها می باشد. الف ها در جنگل ها و غارها و کنار چشمه ها زندگی می نمایند! الف ها بلند قامت و خوش سیما هستند و نیروی جادویی دارند. الف ها به انسان ها کمک می کنند. دو دسته الف روشنایی و تاریکی داریم (الف ها کم و بیش شبیه پریان هستند ) فرمانروای الف ها بر طبق اساطیر نورس،  فریر می باشد.
۳ : ونه هایم یا واناهایم.
سرزمین ایزدان و ایزد بانوان باروری و حاصلخیزی و آیین های کشاورزی است. ساکنین این سرزمین نامشان  ونیر است آن ها نیز دارای توانایی در بخت و باروری و خرد و حاصلخیزی و استادان جادو می باشند.
عوالم میانی :
۴: یوتون هایم یا اوت گارد.
سرزمین یوتون ها یا غول های یخی و سنگی است که توسط کوه های مرتفع و جنگل از میدگارد یا سرزمین انسان ها جدا می شود. (این روایت بی شباهت به سد یاجوج و ماجوج و سرزمینشان نیست )
ایزد شرارت یا لوکی ساکن این سرزمین است. چاه میمیر یا چاه الهام در یوتون هایم است پایتخت این سرزمین شهر اوتگارد است.

ادامه دارد…

منبع:https://eitaa.com/soltannasir

این مطلب را نیز بخوانید

کمربند حضرت سلیمان ۳

     {شواهدی بر نوشته های پیشین ۴}          { کمربند حضرت …

۱ دیدگاه

  1. سلام
    کاش ادامه ش رو می گذاشتین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *