در حال حاضر چندین هزار سایت و وبلاگ اینترنتی وجود دارد که حاوی تصاویر مستهجن می باشد. اگر تا پیش از این، استفاده ابزاری از زنان در تبلیغ لباس و کالاهای لوکس در کشورهای غربی معمول بود، این سایتها پا را فراتر نهاده و صحنههای ارتباط جنسی را به طور آشکارا تبلیغ میکنند.
مطالب مستهجنی که این سایتها منتشر میکنند به قدری زننده و مخرب است که بنیان بسیاری از خانوادهها را سست کرده و بعضاً موجب تباهی خانوادهها می شود.
این سایتها برای سستکردن خانواده و از بینبردن فرهنگ و تبلیغ ضد فرهنگ از هیچ روشی دریغ نمیکنند بهطوری که ارتباط جنسی با محارم، همجنسگرایی و… را امری عادی و حق طبیعی هر انسان جلوه داده،قبح این گناه خانمانسوز را ریخته و باعث تباهی فرد، خانواده و حتی یک جامعه میشوند.
روانشناسان بر اساس تجربیات خود در مواردی که با کودکان و نوجوانان سر و کار داشتهاند، متفقاً بر این باورند، پسرانی که با تصاویر خشونتآمیز و مستهجن سر و کار داشتهاند، تماماً انگیزههای هوس مدارانه ای نسبت به دختران پیدا کردهاند؛ در عین حال دخترانی که به این فضا آلوده شدهاند پاسخ مثبتی به اینگونه تمایلات جنس مخالف دادهاند.
“مری والاس” نویسنده و روانپزشک کودک و خانواده چنین می گوید: “این گونه تصاویر، جنبه بسیار نامطلوب مسایل جنسی را – که به هرزگی می انجامد- منتقل میکند.”
روانشناسان معتقدند، دیدن این تصاویر توسط جوانان و نوجوانان گذشته از آسیبهای عاطفی و روانی و نیز خطرات آسیبهای جسمانیای که برای آنها رغم میزند و به تصویر کشیدن صحنههای تجاوز جنسی (حتی تجاوز به محارم) در این سایتها موجبشده تاثیر بسیار جبرانناپذیری را برای نوجوانان ایجاد کند؛ حتی در بعضی از موارد نوجوانان را ترغیب کرده تا دست به انجام چنین عمل قبیح و زننده ای بزنند.
تاثیرات تصاویر مستهجن منتشر شده در اینگونه سایتها به حدی برای نوجوانان خطرناک است که علاوه بر تجاوز، ممکن است منجر به مرگ یک یا چند نفر شود. به همین دلیل است که جنگ نرم، جنگی است که صدمات و تلفاتش سنگینتر و غیر قابل شمارش است و خسارت و صدماتی که این فضا به یک فرد یا جامعه وارد می کند در بعضی از موارد جبرانناپذیر بوده است.
بنابر گزارشهای منتشرشده، دختر ۱۳ سالهای اهل ایالت ” کِنهتیکِت” از طریق اتاقهای گفتوگوی اینترنتی با مرد ۲۴ سالهای آشنا شده و ارتباط عاشقانه بر قرار میکند و در حال حاضر این مرد متهم به قتل آن دختر است. این مرد اقرار کرده است که قصد کشتن وی را نداشته و بر اثر هیجان جنسی به طور ناخواسته او را خفه کرده است.
تحقیقات نشان میدهد که ۳۰ درصد از کل ترافیک اینترنت برای دیدن تصاویر مستهجن و هرزهنگاری صرف میشود.
با بررسی یکی از بزرگترین سایتهای مستهجن غربی، آمارها نشان داد که تعداد دفعات نمایش صفحات مختلف سایت ۴٫۴ میلیارد بار در هر ماه بود و در هر ماه ۳۵۰ هزار نفر مستقل (با آیپی منحصر به فرد) از این سایت بازدید میکردند. میانگین زمانی که هر کاربر در این سایت صرف کرده است حدود ۱۵ دقیقه در روز بوده است.
تحقیقات نشان میدهد ماهانه در فضای اینترنت حدود ۲۹ پتابایت مطالب مستهجن اعم از متن، فیلم، تصویر و… منتشر میشود.
با بررسی سومین سایت مستهجن مشخص شد حدود ۱۰۰ ترابایت مطالب مستهجن بر روی هاست این سایت ذخیره شده است و این مطالب همگی منتشر شده است.
آنچه باعث دغدغه خاطر پزشکان و محققان شده و آنها را بر آن داشته تا در این زمینه صحبت به میان آورند، صرفا تنها مساله نگاه کودکان و نوجوانان به تصاویر افراد عریان و یا حتی دیدن تصاویر مستهجن نبوده، بلکه مساله مهمتر، نوع تصاویری است که باور و فرهنگ و اعتقادات یک کودک، نوجوان، جوان و حتی بزرگسال را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
مسلماً تغییر باورها و نگرشهای شکل گرفته افراد، بسیار سختتر از القای نگرشهای سالم برای رویارویی آنها با اینگونه تصاویر ترسیم شده است، به ویژه که در مورد کودکان زیر سن بلوغ و نوجوانانی که در آستانه بلوغ قرار دارند، می تواند باعث تجربه زود هنگام مفهوم ارتباط – عاطفی و فیزیکی – آن هم با دخالت و هدایت عوامل بیرونی گردد.
دکتر “مارک سوسین” رئیس انجمن روانشناسان کودکان و نوجوانان نیویورک چنین میگوید: “این قبیل مسائل با پرکردن خلاهایی که با رویاها و خیالات کودک پر میشوند و به کمک تصاویر عینی که تا به حال به ذهن کودک خطور نکرده، خواب و خیال او را به یغما می برند.”
آمارها نشان میدهد که در ابتدا سایتهای مستهجن فقط تصاویر عریان زنان و مردان را نشان میدادند ولی در دهه اخیر پا را فراتر نهاده و تصاویری از اعمال شنیع و زنندهای همچون همجنسبازی، تجاوز جنسی، ارتباط جنسی با محارم و حتی مقاربت جنسی انسان با حیوان را به نمایش گذاردهاند.
محققان بر این باورند که دیدن تصاویر مستهجن و اعتیاد به دیدن آنها موجب شده که مردان تمایل زیادی به برقراری ارتباط جنسی با همجنس خود داشته باشند. به همین دلیل است که در کشورهای غربی، ازدواج همجنسگریان سر و صدای زیادی ایجاد کرده و متاسفانه تا جایی پیشرفته که حتی در بعضی از این کشورها، اینگونه ازدواجها رسمیت پیدا کرده و این افراد از حق قانونی برخوردار شدهاند.
برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی در بین جوانان، والدین و معلمان و اساتید میبایست نسبت به تهدیداتی که در فضای مجازی وجود دارد آگاه شوند و راهکارهای مناسب را برای مقابله با اینگونه تهدیدات فرا گیرند؛ زیرا والدین، معلمان و اساتید نقش بسزایی در آگاهسازی و فرهنگسازی جوانان و نوجوانان دارند.
منبع:گرداب