روکش آلومینیومی عایق های الاستومری

روکش آلومینیومی عایق های الاستومری

به گزارش مدرار، نقل از گروه عمرانی صنعتی نیک آراد، عایق های الاستومری نوعی از عایق های حرارتی است که امروزه در صنعت ساخت و ساز بسیار استفاده می شود و کاربردهای فراوانی دارد. ما در این مقاله به بررسی روکش عایق حرارتی الاستومری می پردازیم اما قبل از هر چیزی کمی درباره عایق های الاستومری توضیح خواهیم داد.

عایق های الاستومری نوعی از عایق های حرارتی است که مکانیزم ساخت و عملکرد متفاوتی دارد، زیرا در تولید این عایق از مواد طبیعی استفاده می شود و کلیه مواد اولیه آن صنعتی می باشد به همین دلیل جزء عایق های مدرن حساب می شود و می توان گفت که مزایا و برتری زیادی نسبت به عایق های سنتی مانند عایق پشم سنک و پشم شیشه دارد.

عایق الاستومری به مانند بسیاری دیگر از عایق های حرارتی دارای روکش های مخصوصی نیز هست تا دامنه کاربردی آن بالاتر رفته و بتوان در شرایط متفاوتی از آن استفاده کرد. گاهی با توجه به تجهیزات و شرایط محیطی نیازی به استفاده از نوع روکش دار عایق های الاستومری نیست و آن را بدون داشتن هیچ گونه روکش آلومینیومی نصب می کنند اما در شرایطی نیاز هست تا از روکش عایق های حرارتی برای آن استفاده کرد. البته باید خاطر نشان کرد که نوع روکش آلومینومی دارای ضخامت ها و انواع متفاوتی است که در ادامه همین مقاله بیان خواهیم کرد.

مزایای روکش آلومینیومی

در چه مواقعی از نوع روکش دار عایق های الاستومری استفاده می کنیم؟

اگر بخواهیم به طور کلی پاسخ این سوال را بدهیم، باید گفت که اصلی ترین دلیل استفاده از عایق الاستومری روکش آلومینیومی جلوگیری از تخریب آن در فضاهای بیرونی و در معرض شرایط جوی است. خیلی پیش می آید که تجهیزات ما در بیرون از سازه قرار داشته باشید یا قسمتی از آن در بیرون از سازه باشد و تحت معرض مستقیم برف، باد، باران و اشعه نور خورشید قرار بگیرد. در این موارد عدم استفاده از روکش آلومینیومی برای عایق الاستومری باعث می شود تا این عایق در مدت کوتاهی تخریب شده و کارآیی خود را از دست بدهد و بالطبع تخریب عایق باعث می شود تا خود تجهیزات نیز به مرور زمان تخریب شده و هزینه های سنگینی برای صاحبان تجهیزات داشته باشد.

  • جلوگیری از تخریب عایق الاستومر در برابر اشعه UV: روکش آلومینیومی بهترین راه حل برای این کار است.
  • وزش باد: وزش بادهای تند می تواند باعث تخریب عایق مخصوصاً از محل درزهای آن گردد.
  • رطوبت (برف و باران): در معرض مستقیم رطوبت قرار گرفتن عایق الاستومری باعث می شود تا در زمان کوتاهی عایق تخریب شود و محیطی بسیار مناسب برای ایجاد خوردگی بر روی تجهیزات ایجاد شود، پس اگر قسمتی از تجهیزات شما مانند کانال های لوله کشی یا لوله های انتقال آب و … در بیرون و تحت معرض مستقیم برف و باران قرار دارد بدون شک شما ملزم به استفاده از نوع روکش دار عایق های الاستومری هستنید.
  • جلوگیری از تخریب در برابر آلودگی های زیست محیطی و صنعتی: گاهی عایق شما در فضای باز قرار ندارد اما تحت تاثیر عواملی صنعتی مانند سموم و اسیدهاست. در این موارد باید از روکش آلومینیومی استفاده شود.
  • نوسانات پی در پی دما: این نوسانات باعث ایجاد رطوبت بر روی عایق می شود و این رطوبت ایجاد شده به عایق و تجهیزات و حتی ساختمان آسیب می رساند. در این موارد باید از روکش آلومینیومی استفاده کرد تا مشکلی پیش نیاید.

انواع روکش آلومینیومی عایق الاستومری

انواع عایق الاستومری روکش دار

تنها متریالی که برای روکش دار کردن عایق های الاستومری استفاده می شود ورق آلومینیومی می باشد. اما این ورق آلومینیومی دارای دو نوع متفاوت است که در ضخامت های مختلف بر روی عایق الاستومری نصب می گردد. شاید برای عایق های حرارتی دیگر از متریالی به غیر از آلومینیوم نیز استفاده شود اما در عایق الاستومری تنها همین فلز نصب می گردد. و می توان گفت که بهترین نوع روکش برای همه عایق های حرارتی، روکش های آلومینیومی می باشد.

روکش آلومینیومی ساده و مسلح دو نوع روکشی هستند که برای تسلیح عایق الاستومری استفاده می شود. روکش ساده از یک ورق آلومینیوم صاف و بدون هیچ گونه برجستگی می باشد که در سه ضخامت ۱۳۰، ۲۳۰ و ۴۰۰ میکرون بر روی عایق نصب می گردد. روکش مسلح دارای یک بافت نخی می باشد که باعث می شود استقامت، انعطاف پذیری و چسپندگی روکش بر روی عایق بیشتر شود. در تصویر پایین می توانید مشاهده کنید.

نکته: استفاده از نوع روکش مسلح در مقایسه با روکش ساده کمی هزینه بیشتری دارد اما بدون شک بهترین انتخاب برای شما می باشد. در روکش های ساده امکان جداشدن عایق از روکش در بلندمدت وجود دارد.

نکته: قبل از خرید حتماً توجه کنید که نوع روکش آلومینیومی عایق الاستومری فابریک کارخانه باشد و به صورت جداگانه و غیراصولی بر روی عایق نصب نشده باشد.

این مطلب را نیز بخوانید

لوله و اتصالات سفید آذین

لوله‌های پلی‌پروپیلن یکی از بهترین جایگزین‌های برای سیستم‌های لوله‌کشی قدیمی و فلزی بود. مشکلات عمده‌ای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *