سرهی مارچنکو، وزیر دارایی اوکراین، اوّلین مقامی است که به طور رسمی از امکان عقبنشینی برخی سرابازان روس به عنوان قدمی برای کاهش تنش، استقبال کرده است… امّا با تصویب رسمی به رسمیت شناختن نواحی جداییطلب روس در اوکراین توسط دومای روسیه، او اعلام کرده است که با امضاء رسمی پوتین بر این مصوبه، توافق مینسک میان روسیه و اوکراین، از میان خواهد رفت. اگر این دو قدم طی شود یعنی آن نواحی را روسیه به رسمیت بشناسد و اوکراین، پایان توافق مینسک را اعلام کند… هر اتّفاقی میتواند رخ دهد.
پ ن: عقب نشینی سربازان روسیه از بلاروس را نمی توان نشانه کاهش تنش در نظر گرفت بلکه آن را می توان نوعی فریب رسانه ای دانست. روس ها قصد ندارند تمام خاک اوکراین را ضمیمه خاک خویش کنند. بلکه فعلا یکی از اهدافشان اشغال مناطق روس نشین در شرق خاک اوکراین است و برای اینکار نیازی به خاک بلاروس ندارند. تا زمانی که تمام ۱۳۰ هزار سرباز روسی از مرز اوکراین عقب نشینی نکنند. خطر جنگ رفع نشده است. ضمن اینکه با تصویب این مصوبه در دوما و امضای احتمالی پوتین بر آن، دیر یا زود شاهد درگیری بین دو کشور خواهیم بود.
اینترفاکس: نماینده دومای روسیه ، به رسمیت شناختن جمهوری های خودخوانده دونباس (دونتسک و لوهانسک) را نا به هنگام خواند
🔸کنستانتین زاتولین، یک قانونگذار ارشد روسی، گفت که به رسمیت شناختن جمهوری های دونتسک و لوهانسک به عنوان کشورهای مستقل در حال حاضر “برانگیختن دور جدیدی از تنش ها” است و به معنای شکست روند صلح مینسک و خروج روسیه از این روند است.
🔹وی افزود: نمایندگان دوما امروز باید به تعویق بررسی این موضوع رای داده و با وزارت خارجه مشورت کنند
🔸لازم به ذکر است که دومای روسیه امروز در مورد به رسمیت شناختن جمهوری های دونباس رأی گیری خواهد کرد.
پوتین: روسیه خواهان جنگ نیست
رئیس جمهور روسیه در نشست مطبوعاتی مشترک با اولاف شولتز صدر اعظم آلمان:
🔹روسیه خواهان جنگ نیست و به همین دلیل ایده تضمین های امنیتی را مطرح کرده است.
🔹آنچه که در منطقه دونباس (منطقه مناقشه در شرق اوکراین) می گذرد، نسل کشی است.
به بخش آخر سخنان پوتین توجه نمایید.
یعنی روسیه فعلا تصمیمی بر جنگ ندارد. اما با تصویب قانون حمایت از دونباس بهانه حمله را آماده کرده اند. یعنی هر گاه دولت اوکراین در دونباس مداخله نظامی کند. روس ها به نفع دونباسی ها دخالت نظامی خواهند کرد. کاری که در اوستیای جنوبی در گرجستان نیز انجام دادند. و اوستیا را به خاک خویش الحاق نکردند اما از گرجستان جدا کردند.
پ ن: با وجودی که از روس ها خوشم نمی آید. اما سیاست های ملی گرایانه آنها برای بازگرداندن مناطق جدا شده از خاک خویش قابل تقدیر است.
روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت نوشت: اسرائیل هر کاری میکند تا در بین غرب و اوکراین از یک سو و روسها از سوی دیگر قرار نگیرد. تلآویو در سال گذشته، زمانی که کییف از واشنگتن خواست تا این کشور را به سامانه پدافند هوایی اسرائیل مجهز کند، در وضعیت بغرنجی قرار گرفت.
یدیعوت آحارونوت نوشت: چنین تمهیداتی میتوانست اسرائیل را در وضعیت بحران شدیدی با مسکو قرار دهد. رژیم صهیونیستی از تابستان گذشته، در تلاش برای جلوگیری از درگیری با آمریکاییها (و با اوکراینیها در این پرونده) مجموعهای از اقدامات را آغاز کرد و موفق شد این موضوع را از دستور کار خارج کند و مقامات اوکراین از موضع تلآویو ابراز ناامیدی کردند.
یدیعوت آحارونوت در ادامه آورده است دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و رهبران کنگره نیاز رژیم صهیونیستی به اقدام محتاطانه را به ویژه با توجه به وضعیت سوریه درک کردند و به خاطر امتناع آن از ارائه گنبد آهنین به کییف خشمگین نشدند.
رای مثبت دومای روسیه به پیش نویسی برای به رسمیت شناختن استقلال «دونتسک» و «لوهانسک»
🔹دومای دولتی روسیه به پیش نویسی برای به رسمیت شناختن جمهوریهای لوهانسک و دونتسک و استقلال آنها از اوکراین رای مثبت داد.
🔹این پیش نویس برای امضا به کاخ کرملین ارسال میشود.
در حالی که تنشها در اوکراین شدید است، وزیر دفاع روسیه راهی دمشق شد و با رئیس جمهور سوریه دیدار کرد. سفر شویگو به باور بسیاری از کارشناسان نمیتواند خارج از تحولات اوکراین باشد. او همچنین بازدیدی از پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه داشت، جایی که گفته میشود روسها در طول یکی دو روز گذشته چند فروند جنگنده و بمب افکن راهبردی خود را مستقر کردهاند. جنگندههای میگ ۳۱ با قابلیت شلیک موشک کینژال و بمب افکنهای به روز شده توپولوف ۲۲ که قابلیت شلیک موشکهای کروز برد بلند را دارد.
منبع: t.me/shomareshmakooszohor و t.me/syriankhabar و eitaa.com/soltannasir